Lat och kul bild

Tror jag kammar hem pokalen i år för lataste killen i stan. Dammråttorna skrämmer slag på grannens kamphund, berget av disk har precis bestigits av Neil Duncan och igår köpte jag ett gäng nya kalsonger bara för att jag inte orkade tvätta.
Men annars är jag en helt ok kille. Hela och rena (gäller endast kalsonger) kläder, kammad bena och duktig i köket. Fast jobb och trivs som fisken i vattnet med livet i stort. Bara så ni vet. Är bara lite lat ibland.
Hård efterkaka i sommras! Passar inte in ett dugg, men det är en kul bild.

Utan handskar

Är hemskt frusen av mig. Avskyr hösten och vintern på så sätt. Det är det värsta som finns att vara riktigt frysen, blir spyfärdig så fort jag tänker tanken att krama en snöboll utan handskar... och nu är den här! Kylan infinner sig främst morgon och kväll men även på dagtid, lite sådär i smyg.
Idag sken solen, såg folk i bara skjorta på stan, människor är bra våghalsiga.  Själv bar jag både kofta, jacka och en sotarmössa för att hålla värmen. Tänker inte frysa, hellre blir jag svettig och äcklig. Tänker satsa på en varm garderob i vinter. Stickat i alla former, grova boots och en riktigt ordentlig vinterjacka. Ordentlig är ett ord jag, likt att växa i ett par för stora skor, äntligen kan använda och mena det. Har blivit så pass gammal och vis att jag denna säsong kommer välja en en varm framför en snygg jacka. Inte heller behöver den bära något skrytsamt märke, den tiden är över. Just nu är jag både utan handskar, skor och jacka. Låt jakten börja!

Hämta andan

Första dagen av två då jag inte kommer göra annat än hämta andan. Vila och ladda om.
Dagens planer;
sova tills jag vaknar (X)
äta frukost till Filip & Fredrik Lite sällskap ( )
låsa upp gymkort ( ), fara till Gävle och fixa lite på jobbet ( )
ett glas vin ( )?

Människa och säljare

På fredag börjar något nytt som kanske kommer att bli vad jag kommer att syssla med resten av mitt liv. Känner att möjligheterna för att framför allt trivas som fisken i vattnet och att sedan utvecklas både som människa och säljare hos GANT är stora. Även om det kommer att svida ett tag att inte få göra de många fötternas vardag till en bättre plats så är jag säker på att detta är ett steg i rätt riktning. Mina trogna kunder är nu självklart välkomna in på nya jobbet, att handla kläder förstås.
Skobranschen och köpcentrumlivet har lärt mig att tåla stress, ta alla typer av människor, säga nej till prutande och ta vara på tiden. Tar med mig kunskaperna och tänker bli den bästa (och enda) killen på nya jobbet.


Sista första dagen på jobbet

Idag var sista dagen på jobbet. Det känns vemodigt och förbaskat underligt. Har i nästan två år tänkt på skor dygnet runt. Funderat på hur jag borde lägga om orden för att få iväg de svårsålda men fantastiskt fina mocka-skorna i grön kulör. Hur slipstenen ska dras bättre för att få mina kunder att förstå att sulor är det mest underskattade inom skobranschen. Ljuva drömmar om livsfarliga skyhöga klackar och kängor som står emot höstens rusk. Kommer allt detta nu bara försvinna? Precis som allt det goda vinet en lördagskväll... Det handlar om att ställa om. Gråta lite över att jag lämnar något fantastiskt bakom mig och går vidare till något nytt spännande.
Jag torkar tårarna. Ställer om i systemet. Nu ska jag tänka GANT. Drömma GANT. Bli bäst på GANT.
På fredag smäller det. Första dagen på jobbet.

Resa resa resa

Idag bokar jag min tredje resa till Paris! Ser fram emot turistande, handla cool second hand, maffiga byggnader, mat, vin och framför allt att träffa en mycket speciell tjej!
(fick ett fint vykort, vet dock inte hur jag vrider bilden...)

Plikt!

Tänker rösta imorgon. Har bestämt mig och är nöjd med valet. Hoppas jag har resten av befolkningen med mig. Detta är rätt val och rätt för vår framtid. På söndag smäller det!

Noll respekt

Känner mig som en buse. Har verkligen noll respekt vad gäller tiden. Inte nog med att jag missbrukar alarm och påminnelser som så snällt försöker göra vardagen till en bättre plats. Struntar blankt i när det egentligen är tid att förtära föda. Gå på toaletten. Tvätta, raka eller klippa mig. Tar mig inte tid till något längre. Är upptagen med ingenting och det finns aldrig tid för nyttigt utan bara kvällar då jag unnar mig saker. Känner att jag är en respektlös usling som inte gör något vettigt av tiden. Det är som att se en gammal dam ramla och inte hjälpa henne upp... eller något i den stilen. Som en spik i kistan var jag nyss nere i tvättstugan och slog igång två maskiner tvätt.

Somna orolig

Det luktar brännt i trapphuset. Mitt extremt utvecklade luktsinne säger att det antingen är en doft av rengöringsmedel eller spill av gryta (med rengöringsmedel som ingredienser), hur som helst så har någon satt på spisen och bränt vid någon av ovanstående. Det är en frän doft som säkert skulle kunna göra mig lite snurrig. Tänker inte sätta min fot utanför dörren så länge det hela pågår. Har nämligen bestämt mig för att undgå att vara snurrig för flera helger framåt, mer snurrig än vanligt alltså. Alkohol alltså. Crazy banana time alltså. Med mina grabbar alltså.
Känner mig som en kass granne som bara gick raka vägen upp till lägenheten, småsprang upp utan att bry mig om det brända som egentligen hade kunnat vara ett bränt lik som en gång var en kär granne. Usch så hemskt. Är riktigt hemsk. Sover i natt inte bara med dåligt samvete över min döde granne som jag aldrig träffat utan även orolig över mitt eget skinn. Det viktigaste skinnet alltså.

Busy och lite efter

Idag har vi skyltat om i butiken, vridit om lite bord, nya skyltar och tillhörande inredning. Framför allt så har vi fått en jävla massa nyheter. EN JÄVLA MASSA NYHETER! Nytt och fräsch, blandat med gammalt. En vacker tavla det hela. Allt pysslande och donande tar upp en himla massa tid. Sena kvällar och alarm som ringer alldeles för tidigt. Eftersom vi för nuläget är riktigt underbemannade så gäller det att rycka in, vilket jag gärna gör sista tiden.
Alltid kommer jag hem för sent för att hinna se något av mina favoritprogram i tid. Får istället laga sen mat och titta via någon av de stora kanalernas hemsida. Inte lider jag så mycket av det egentligen. Dock mår min hälsa pyton av sena kvällar som alltid resulterar i för få timmar sömn... känner mig himla upptagen och viktig. Busy och lite efter.

Mycket nu

Det är mycket nu. Säger han som igår var ledig och sov till det vart eftermiddag. Men det är ingen osanning att det är mycket på gång. Idag sade jag upp mig på Scorett Valbo och imorgon skrivs det på papper för GANT Gävle. Ny luft i lungorna. Ut med gammalt, in med nytt... men som jag älskar det gamla, samtidigt som jag känner mig säker på att detta är ett bra val, ett drag i rätt riktning. Innan jag vet ordet av så blommar kärleken igen. Den ljuva kärleken för det jag sysslar med som alltid tycks komma smygandes och få mig att tänka höga tankar om mig själv.


En helg på sne

Det har varit en slitsam helg för en mer eller mindre hårt arbetande. Det har sålts något grymt med skor vilket som vanligt har varit svinkul. Det har också blivit lika grymt med antalet kalla och glas med rödvin. Kvällstid har jag mått som en prins. En salongsberusad prins med kronan, eller som i mitt fall mössan, lite på sne. Som det alltid låter såhär i efterhand; party party så det räcker och blir över för ett tag. Nästa helg är det dags igen, inflyttningsfest och födelsedagsfirande... finns det ett slut på denna goda (läs onda) cirkel, eller är jag fördömd att avnjuta söta drinkar med världens bästa grabbar? Mycket möjligt att fallet är att vi även nästa helg har sönder ett par pallar, inomhus sprutar öl och cider efter väggarna, röker i trapphus och som alltid våldtar dansgolven!
Imorgon är jag ledig. Telefonen på ljudlös och alla alarm avstängda.

Skön...t

Skön sommar bild. Sköna människor. Skön cigg, skön öl... skönt liv!

Tusensköna döv-öra

Åh du tusensköna lediga dag. Jag önskar så innerligt att du varade längre. Vill ha dig vid min sida i all evighet. Trots att vi tillsammans inte fungerar något vidare så tycker jag hemskt mycket om dig.
Har idag sovit till det blivit eftermiddag, vilket var välbehövligt efter en hård vecka på jobbet. Sen blev det inte så mycket mer än så. "Det gäller att ta vara på tiden" viskar mitt samvete, sätter döv-örat till och känner mig nöjd med dagen.

Locket på

Känner att det finns vissa människor i min vardag jag har otalt med. Från min egen sida. Något som borde redas ut så jag kan få sova om natten. Kanske tar saker och ting för personligt, men nästan allt jag har att göra med i min vardag är väldigt personligt. Ett förödande slag på bergets topp alldeles innan avsked, skulle kunna sluta precis hur som helst - frågan är om det är värt att gå i strid eller ej? Nog om det. Lägger locket på utan att ens förklarat mig, precis som i verkligheten.

Motgångar. Paris. Choklad. Dator.

Några mindre motgångar. Ett par större. Någon jättestor. Finns det bot? Om det finns så tror jag med ganska stor säkerhet att den finns i Paris. Får till det nöja mig med Marabou Apelsin krokant, Håkan Hellström och min nya dator!

Idol 2010 - Nästan som Scorett Valbo

Jakten på landets vassaste säljare har bara börjat, precis som jakten på landets bästa popartist. Idol är inne på sitt sjunde år i svensk tv. Scorett Valbo har i snart tre år prytt snygga människor med snygga skor. Kedjan i sig är ledande inom området med sina snart 90 butiker och en personal som kissar på sina konkurrenters. Hur som helst. Hur som haver. Nog med jämförandet, vill inte få fyrans i särklass bästa tv-program att blekna. Av olika anledningar har vi sedan början av sommaren sökt ny personal. Vi behöver en, ett par eller flera nya grymma ansikten i butiken. Sökande har varit många. Valet av kandidater till final har varit svårt. Det är av yttersta vikt att valet av människa blir rätt, med tanke på att länets alla skoälskare vill känna sig hemma och väl ompysslade i vår lilla butik. Det är även för personligen viktigt vem eller vilka dessa personer blir, för det är nämligen i mina absoluta favoritskor de ska kliva i.
Imorgon går första finalen av stapeln, en hel drös med sökande har gallrats bort, en betydligt mindre skara intervjuar vi från klockan tio till arton. Välkommen in och följ spänningen och kanske hitta dina nya snygga skor.
Öppet som vanligt 10-20
Välkommen in!

Som en guldfisk

Det är kanske för hundrade gången inom loppet av ett mindre gäng dagar jag gör precis det jag gör nu. Klickar mig in på blogg.se huvudsida, loggar in, får som vanligt skriva in hela mail och lösenord eftersom uppgifterna inte sparas av någon anledning, väljer att göra ett nytt inlägg och sen                                              . Precis så. Alltså ingenting. Skulle aldrig känna mig tvungen att dela med mig av något, har såklart alltid något häpnadsväckande att skriva ned. Men alltid, och då menar jag alltid så glömmer jag det. Ett varv i skålen så är det borta.
*blubb*blubb*

Need you now


Beslutsångestonani

Ett nytt ord kanske? Hur som helst så är jag helt insnöad på inredning nu igen. Är en sån där periodare och just nu är det inte cigaretter jag suktar efter. Dör lite grann mellan varje nytt nummer av Sköna Hem som kommer med posten. Lever med tidningen i famnen. Drömmer nattetid som dagtid om hur jag skulle vilja ha det här hemma. Stora frågor som cirkulerar runt mig när jag naken sitter och hetsläser inredning på den mest centrala platsen i mitt hem (tur har jag som har placerat dator på just denna plats). Besöker bloggar proppade med inspiration och hänger på www.livethemma.ikea.se istället för facebook. Pratar med alla jag möter om hur coolt det vore att bo i Gävle, kanske till och med köpa en lägenhet så att vägen för att bygga och dona är helt fri. Då och då kommer vi fram till att det kanske duger alldeles utmärkt att bo kvar i Sandviken ett tag till. Kanske är det just det, litet och tryggt. Nästa gång slår vi fast att Sandviken är för litet för mitt ego och att Gävle kanske är staden att bosätta sig och dö lycklig i. Runt mig flyger frågan; borde jag måla om i sovrummet och slänga upp vägghyllor, nya gardiner och annat smått och gott? En annan; måla om alla skåpluckor i köket fräscht vita samt byta handtag? Eller; nytt golv i hallen? Eller är alla planer vad gäller min nuvarande bostad bortkastade om en möjlig flytt till Gävle sker till våren tjugohundraelva. Ovannämnda städer är kanske båda helt fel - vem vet. Jag i vet i alla fall inte.
(stryk naken...)

"Fredag"

Först sa vi: "Vi går in och köper lite bärs till fotbollen". Sen "Hittade vi massor av öl sen förra helgen". Självklart var vi "tvungna att fira med en öl på närmaste pubb", vilket såklart ledde till ett besök på nattklubben Kharma i Sandviken. Roligt hur det kan eskalera i rätt stämning, sällskap och cirkus Zlatan på tv.

Vill åka till Paris.

Vill åka till Paris.

Rockbjörnen 2010

VILL. VARA. PÅ. ROCKBJÖRNEN. NU. NU. NU. NU...

Att ta vara på dagen

Igår spy och bajssjuk. Idag frisk. Kände redan när jag klev upp att kroppen var helt återställd, det fattades bara föda och vätska för att ladda om batterierna helt. Tänkte även att jag verkligen ville ta vara på dagen, ledig och allt, vilket jag såklart gjorde. Duschade, åt en försiktig lunch och gick sedan raka vägen hem till Daniel för att avnjuta nästan sju timmar tv-spel. Har inte ett dugg dåligt samvete över det. Noll ironi! På allvar. Mår som en kung men har lite blodsprängda ögon som jag tänkte sova bort genom att gå och lägga mig i tid. Länge leve livet!


RSS 2.0