Seriöst snack



Imorgon är det seriöst snack som gäller på Scorett, dags för utvecklingssamtal. Med andra ord dags för en timmes prat om en tid som varat från juni tjugohundranio till idag samt mer ord om hur jag ser på tiden till nästa vår, då jag tar mitt pick och pack och lämnar landets bästa skokedja. Lämnar skor, skovård och underbar personal bakom mig för något sjukt coolt, glassigt, välbetalt, nytt jobb. Vad jag vill säga om tiden som varit är en väldig massa... timmen som är utsatt är säkerligen inte nog. Absolut inte för vad jag har att säga om tiden som komma skall. Jag är nervös, pirrig och alldeles nojjig att jag kommer glömma bort allt viktigt som finns att säga. Det hela kan sluta i katastrof, kaffe på chefens nya byxor, svammel och mummel etc. Det ostabila sinnestillståndet jag befinner mig just nu såhär på kvällskvisten är skrämmande likt hur det kändes minuterna innan jag mötte upp min pappa och klev in hand i hand på lärarnas kontor för att "utvecklas". Min chef må vara näst intill lika trevlig som mina lärare var, ändå så är jag nervös. Kommer min chef undra varför det fattas en toalettrulle i städskåpet? Kommer han säga att jag är slarvig och saknar den ustrålning butiken behöver? Så många frågor. Så få timmar, tills jag kommer sitta där och svettas. Dock kan jag vara lugn när det gäller utstrålning och toapapper - för fy fan vad jag är bra på det jag gör.
Sen om jag är trött vissa dagar så är anledningen nästan alltid för sena nätter och för mycket datorsittande. Det är ju inte heller helt omöjligt att jag vissa nätter sitter vid datorn och bloggar med en öl i handen och en flaska vin i blodet (minus dator, blogg och flaska i blodet).
Det är hög tid att sova, för min egen, mina nervers och för min chefs nya byxor.







Boots med snörning 2




Ett par äkta Dr Martens vore inte heller helt fel. Fan vad snyggt det skulle vara, kanske inte grön, rosa, gul eller orange - men svart kanske? Svart och riktigt hög. Nu jäklar rann det till!


 

 


Boots med snörning


Plötsligt blev alla mina skor fula och obekväma. Varenda par jag äger sitter skevt och skaver som om det bodde en igelkott i dem. Sen för att inte tala om att de alla ser ut som riktigt fula båtar, typ mögliga gamla skutor. Jag behöver nya skor (det finns personer som skulle kunna mörda mig för de orden), jag behöver ett par nättare kängor med snörning upp till halsen. Jag behöver dem nu. NU!

H by Hudson brown (finns även i black)

ASOS Work Boots Black


Schmoove


H by Hudson multi



Topman 14"


Egentligen föll ingen av ovan mig i smaken riktigt ordentligt. De ramlade liksom brevid munnen, men om jag nu måste så får jag väl blåsa bort damm och bara leva med det.


Därför älskar jag facebook

Bland det bästa som finns med världens bästa hemsida (facebook) är grupperna. Det finns så oändligt många. Alldeles för många onödiga och omogna. Rätt många sorliga, bittra och deppiga. En rad helt sinnessjuka... men mitt bland alla dessa så finns de där guldkornen. Grupperna som får mig att bli en bättre individ. Älska livet (facebook) ännu mer.

Guldkorn som dessa grupper;

"Fuck the War In Iraq, We Have To Catch Voldemort"

"vi som tycker baghera ska ge fan i att ta mowgli tillbaka till människobyn"





Varken pengar, tid eller hjärnceller


Huvudet är idag/kväll/natt tyngre än vanligt, det märks att gårdagen (lördag) bestod av ett par glas vin för många. Dock klagar jag inte, det vore hemskt onödigt med tanke på att kvällen i sig var mycket lyckad. God mat, lagom mängd alkohol, grym musik och framför allt gott sällskap. Fler sådana kvällar till folket. Det var alltså lördagen.
Vad gäller fredagen så vart det att slå klackarna i taket då med. Skjorta och roliga chinos fick nyttjas på okänd mark, nämligen i ofagra Årsunda. Käre David och Olle bjöd på 40 års-fest (tjugo + tjugo bast), vilket för min del resulterade i en rad kära återseenden med gamla vänner samt ett par liter öl i såväl mage som i pissoaren. Den här helgen har varit omtalad som "den vita helgen" då det inte finns någon vettig mening med att slösa varken pengar, tid eller hjärnceller på utgång eller krök överhuvudtaget. Sen om det nu fanns så mycket pengar att slösa såhär helgen innan löning är en anna sak. Jag hade det väldigt trevligt båda kvällar, ångrar inte en sekund att jag kastade pengar på drinkar blandade med mjölk och annat sött. Fast trevligast hade jag med Angelica!

 

 

 






Det senaste!


Jag är en sån där människa som tar till mig saker. Goda som onda. Bra som dåliga. Nödvändiga som... Ja, ni är med. Tar till mig --> bär med mig --> nyttjar.
Efter att ha sett för mycket på Simon and Thomas, amerikansk tv samt filmer så bryter jag in med engelska ord när jag talar. Det kan vara med såväl släkt, vänner, ovänner som med mina kunder på Scorett eller Sandegårds. Det låter illa. Riktigt illa. Det är bara Simon som får använda sig av uttryck som "det är en otroligt fin green färg på den där wallen". Samtidigt som det bara är wannabe gangsters som får slänga in "fucking, snap och slut" i sitt vardagliga språk (jag använder ingen av de sistnämnda inför mina kunder... hoppas jag)
Det senaste jag tagit till mig är "tjockt". Det är ett riktigt onödigt och fult ord att använda sig av. Det har petat ur och ersatt ordet "fett". Detta är inget jag är stolt över, men vad gör man. "Tjockt bra väder" låter i alla fall lite roligt. Bara lite.

Vill inte bli stor!


Jag skulle inte alls ha något emot att gå upp ett par kilo. Det må låta konstigt men ibland känner jag mig tunn här i världen. Fast vem bryr sig, vad är muskler... bortsett från sexigt, manligt och respektingivande - men vem behöver det?
Hur som helst. Inte stor som i tyngre, bredare eller flottigare. Stor som i vuxen. Fast det är jag ju redan. Jag är ju jättestor, på det sättet. Det jag vill komma till är att jag fortfarande är barnslig. På ett charmigt sätt. Eller ja, barnslig i alla fall.
Agerade nyss normal människa genom att slänga sopor klockan ett på natten. Samtidigt som tunga påser skar in i mina händer passade jag på att "fest-blossa" lite. Det är något speciellt att vara ute på gatorna i total tystnad. Jättespeciellt! Minus att det är i Sandviken jag stegar. Påväg tillbaka till porten trodde jag inte bara att jag vart utelåst utan jag gick även förbi LEKLUST. Alla barnsliga leksaker i deras fönster fick fram min leklust, så bra gjort av dom. Vuxen eller inte, jag ville bara bryta mig in och stjäla LEGO. Serriöst, LEGO. Bara ordet får mig att längta efter att sitta och bygga med dessa färgglada bitar enorma hus för att sedan bli trött på dem, riva och bygga nytt. Jag tror banne mig att jag ska gå och köpa mig lite LEGO imorgon. På riktigt.


 

(Speciellt när det är så bra priser, vad nu LEGO kan kosta idag (?))

 

Coolt? Ja.

 

 

 

 


Vem bryr sig ett rykandes dugg om Trettondagen!

 

 

 

Precis som med så mycket annat så är jag ute i sen tid... denna gång med att ta bort julpynt. Inte för att min lägenhet tindrade av juliga sken över december månad till nu. Nej, men det fanns några röda stearinljus, en bock och ett par adventsljusstakar. Dessa fick ryka idag. Upp med en rykande fart på en vind rykandes av damm. Det må vara några dagar sen trettondagens röda text prydde min almenacka, men jag har som vanligt inte koll på läget.

 

 

 


Tjockt ball undersökning!



1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
- Åt mellanmål Sebastian Mattsson och Johan Abrahamson varje dag. Var kung på Pokemon (är fortfarande kung).

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
- Kastade kärlek i papperskorgen och var emo såväl på som utanför krogen.

3) FEM SNACKS DU GILLAR
- Choklad, Chips, Dipp... Pizza och bea?

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
- En drös Håkan Hellström, Gyllene Tider samt The Killers

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
- Resa
- Shoppa
- Köpa ett körkort
- Köpa bilar
- Köpa upp J. Lindeberg och döpa om det det till J. Larsson.

6) FEM DÅLIGA VANOR
- "Fest/umgängs-röker"
- Äter ute
- Äter aldrig frukost
- Tar alltid ett nytt glas, diskar för lite
- Tänker det värsta om saker och ting

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
- Umgås med Angelica.
- Umgås med vänner
- Sitta vid datorn
- Äta pizza/kina
- Shoppa

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

- Fleeceväst
- Skinnväst
- Magtröja
- Skor från Skohuset
- Nätlinne (brynjor i tyg)

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
- Datorn
- Luren (mobilen)
- Ps3
- Tv + hemmabio
- Öppnare (vin, kapsyl och konserv-öppnare...)

10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN

Elin Kling
Alex Schulman
Calle Schulman
Jan Helin
Emil Hudson Eliasson



"Hoppsan!"

Fy fan vad jag har har fått upp följande pop-up idag. Jag hoppas innerligt att hela världen lider av detta konstanta "Hoppsan!" när de snokar runt på facebook. Fy fan vad frustrerande det är att inte ens kunna kommentera när en vän gått med i gruppen "Vi som hatar när någon springer förbi och kastar en tvättmasking på en!!". Ännu värre att det utan någon vettig anledning inte går att gå med i gruppen... det står bara "Hoppsan!". Jag kan inte göra något alls på facebook idag verkar det som. Kanske är det en bra sak, kanske inte.

Självklart är det INTE en bra sak för i /%")!(¤&¤#%"(¤#&%!


 

 

 


Slänga slantar


Lönen som ramlar in nu i nästa vecka kommer att se bra ut. Hemskt bra ut i mina ögon. Det blev många timmar avklarade på såväl Scorett som på Sandegårds i december. Som om det inte var nog med en stor kvot av timmar så får jag från Scorett en rejäl bonus. Det känns utomordentligt bra, både för mig själv och min plånbok. Så nog med rader som kan betraktas som skryt, men ibland behövs det. Vad gäller pengar som ramlar in i framtiden ska benhårda regler för dessa stiftas. Det ska sparas en del, inte bara slösas. Ska jag slänga slantar på något så ska jag inte slänga det på strunt.

Inköpslista för februari:

- spegel till sovrum
- byrå till sovrum
- vägghyllor till kök
- ny micro
- svarta jeans
- strumpor
- vin till vinställ




Äntligen onsdag


Idag firas min syster! Hon har blivit hela sexton bast. Det känns konsigt - men roligt. Det är hög tid att hon blir stor flicka. Dagen började i vanlig form; skönsång för ett sömnigt födelsebarn. Sången var nog inte i piggaste laget heller. Efter paket och spruckna glasrutor gick jag och "vilade", sov till klockan tre. Varje gång jag sover så länge, eller längre, tappar jag livslusten. Att det är näst intill kolsvart ute när man stiger upp gör inte saken bättre. Dock är det inte rätt dag för depp och datorsittande. Idag är min systers dag och då gäller det att dra på smilbanden. Vilket jag mer än gärna gör... dock vet jag inte vad jag tycker om den långa väntan på tårta. Just nu skulle jag utan tvekan kunna ha ihjäl hela min familj för en slice tårta. 




Grattis kära syster! 


Isbjörnsfadder



Det har blivit en del tv här hemma i skogen. I brist på annat värdefullt att lägga tid på. Ser mer reklam och snuttar av program än på rikigt länge. Nyss såg jag en reklam för att bli fadder till isbjörnar. Hur jävla coolt är inte det då? På riktigt. Isbjörnar är ju sådär löjligt häftiga. Det vore något... något vettigt att lägga pengar på istället för cigg, fet mat och skor. Frågan är vad jag finne mest lycka i.




P3 GULD GALAN


Känns som något som jag verkligen borde ha koll på. Koll på när den går, nomineringar och allt annat som har med detta glamm att göra. Det har jag inte. Jag visste inte ens att den gick idag... men det var ju bara en glad överaskning och förgyllde hela min kväll. Timo Räisänen gjorde en grymt härlig entré men resten av sitt jobb för kvällen som gala-ledare var allt annat än härligt, eller grymt för den delen. Det var pinsamt dåligt! Inte räddas det hela av att idioterna Anders och Måns är där och sprider sin helt obegripliga humor. Annars har den varit suverän! Lasse fick ett par priser, Takida fick inget alls och sköna Johan Reborg var på besök.


Vatten och bröd-period






Nudlar, EuroShopper-pasta och 1,5 l ketchup flaskor. Släckta lampor och snålsjuts till jobbet. Vatten och bröd-period så det heter duga. De sísta dagarna blir tunga och enformiga. Jag måste hålla goda pizzor och friterad kina-mat stången tills på onsdag då nya slantar ramlar in. Helst borde jag fortsätta undvika de sistnämnda hela februari månad... det vore ett sant mirakel!

Den här länken är bra grejer! Bra grejer för en smal kille som mig utan så tjockt med pengar.











 

Äntligen tisdag


En kanna kaffe och en tallrik kakor fick bli dagens kost. Det känns sådär, magen kurrar konstigt. Mitt samvete samt mage kommer dock att tillfredställas inom en snar framtid, om jag fortfarande kan lita på min snuviga snok. Från köket sprider sig doften av mat. Någon gryta med ett par skopor creme fraiche för många. Mamma slänger i kött, korv och grönsaker. Jag slevar ur grönsaker i smyg och nallar då och då en bit korv eller två. 
Idag har jag verkligen inte gjort någonting. När jag vanligtvis kastar bort en dag på det här viset tappar jag livslusten eller klättrar på väggarna av rastlöshet. Inte idag. Idag känner jag mig nöjd med min insats, har ju trots allt spenderat värdefulla timmar med familjen vilket inte blir så ofta längre. Nej, nu har jag inte tid med det här mer, måste fortsätta göra ingenting. God kväll.




Äntligen måndag


Äntligen måndag. Inte som i ny vecka med fler ursnygga skor att sälja. Utan äntligen måndag som i lediga måndag. Lediga tisdag och likaså lediga onsdag. En mer än godkänd start på den tredje veckan av tjugohundratio, för min del. I brist på aktiviteter och cash så pyser jag hem till mamma och syster tills i allafall onsdag kväll. Där tänker jag äta hemlagad god mat, lira spel på tv:n och kolla på en massa filmer. To do list för morgondagen (idag, måndag) blir följande; solning, tripp till HEMMAKVÄLL och sedan att försöka hinna med en buss hem till skogarna. Innan jag gör allt detta så ska jag se till att lämna lägenheten i ett skinande skick. Ett skick värt den och förstås mig själv.
Helgen har varit vit. Hör och häpna. Det känns som om något fattas... det ligger inga kapsyler i slasken och en andedräkt av öl, rök, sprit och vin existerar inte. Det känns bra i såväl gom som själ.



Skönt med Snabba Cash


Ikväll pyser jag på bio med Angelica, Alex och Patricia. Skönt folk och förhoppningsvis skön film. Boken var riktigt jävla skön. Vad nu skön betyder...
se det som en pangbra sak.

 

 


Vill inte ha mer vitt

Det är många som klagar på vintern. Först ut som vanligt var alla mammor, sedan resten av vuxenvärlden. Jag tillhör den ännu inte, jag är inte tillräckligt "fryssen" som Alex och Patricia säger. Inte heller har jag någon garageuppfart eller bil för den delen att skotta av. Nu klagar alla på snö och kyla. Överallt! I alla jävla bloggar jag snubblar över. Vanligtvis vill jag följa strömmen så lite det bara går men det är riktigt svårt när det är så förbannat kallt ute. Så... jag vill inte ha mer vitt. Min näsa rinner och mina läppar samt händer torkar ut så fort jag kylan möter.

Det blir inte bättre, inte ett dugg, av att se dessa bilder. Sveriges bästa blogg sen länge, check out the pics and cut yourself. Jag har redan blodat ner hela skrivbordet, med det säger jag godnatt och ser fram emot bio och Angelica imorgon!




En doft av citron


Det är himla trevligt med nymoppade golv, det känns så grymt rent. Även om det inte gjort så hemskt stor skillnad mot innan så inbillar jag mig att golvet är som nytt. Det känns som om jag har grävt mig genom sten,vatten och jord för att komma ner till detta blänkande parketgolv. Inte nog med det så inbillar jag mig även att lägenheten nu luktar godare än innan... en doft av citron. Jag tycker inte ens om citron. Möjligen i en drink, eller två. Inte till fisk eller något sånt - fy fan.

På tal om städning och drinkar (-drinkar) så funderar jag på att köpa upp mig inom städredskapen. Det är som med allt; dyrare och snyggare prylar gör livet, städningen, roligare.

Kanske inte lila. Men defenetivt med lyse och den här modellen.

 

 


The Time Travelers Wife

 

Mycket bra film! Bra skådisar. Bra handling. Bra slut. Pang. Pang. Pang. Sen att både Bana och McAdams är ju sådär jättesnygga gör inte saken sämre.








Hej lediga dag 2


En liten update, mest för min egen skull så jag vet vad jag har gjort och vad som är kvar att pilla med. Post-it-lappar vore något, funderar på att begå en stöld på jobbet.

TO DO LIST:

- dammsuga hall, kök, badrum, vardagsrum och sovrum
- moppa (samma/lika som ovan)
- handla mat
- Gå med skräp
- städa garderoben

Bonus track: - städa förrådet

Nu pyser jag iväg och införskaffar disktrasor och något riktigt flottigt från Monroes (utan att vara ett dugg förtjänt av hamburgare)!

Mänskligt


Det första jag gjorde imorse var förstås att slå på datorn. Det första jag gjorde när den väl var på var att klicka mig till YouTube och det första klippet på listan "rekommenderas för dig" var Paradise Hotel Sverige Cimon's videblogg inlägg nummer ett. Det värsta är att jag tittade på hela klippet. Det måste vara lite av den tillfälliga PH-febern jag fick en släng av igårkväll som fortfarande satt i. Det som är ännu värre är att jag gillade klippet! Det var skönt. Kort och helt spontant - mänskligt! De där deltagarna är visst människor dom med.

Se klippet här!

Hej lediga dag



Jag lovade mamma och mig själv dyrt och heligt att inte sova bort hela dagen. Jag kan ju börja med att säga godmorgon så vet ni på ett cirkus hur det gick. Idag ska jag plocka och städa i lägenheten, det är behövligt och det ska bli grymt tillfredställande att känna doften av ny-moppade golv. Mot kvällen bär det antingen av hem till mamma och syster, om inte så blir det chips, dipp och en Daniel Vigh. Vi får se.

TO DO LIST:

- dammsuga hall, kök, badrum, vardagsrum och sovrum
- moppa (samma/lika som ovan)
- handla mat
- Gå med skräp
- städa garderoben

Bonus track: - städa förrådet






Paradise Hotel 2010 - Tja Rami


Jag var ett stort fan av Big Brother när det gick, inget jag är stolt över. Jag tålde inte att titta på Paradise Hotel när då de talande danska här om säsongen. I år såg jag fram emot serien något enormt. Dock tillät/tillåter inte mitt arbete att jag hinner se alla avsnitt på korrekt sändningstid - det suger. Det är riktigt kasst med tanke på att när jag kommer hem och slår på datorn så har hela världen kommenterat kvällens avsnitt på såväl facebook, msn och diverse bloggar. Med andra ord så har jag inte följt serien i år alls. Ikväll kikade jag två avsnitt, som väntat så förstod jag inget alls om någon. Den enda personen jag kom att ogilla skarpt var Rami den slibben. Riktigt falsk och äcklig, för att inte tala om ful i håret. Är det någon som verkar cool så var det han med glasögon och hatt. Så himla skönt att fjanten Rami åkte ur! WIN WIN.






Outfit för resten av livet

 

 



Bot mot alla tidiga dagar då allt i garderoben sitter skitfult. Alla skjortor är ostrukna och stumporna går i udda par/färger. Dessa dagar finns, de är nästan lika jävliga som "bad hair-days". Ovan har jag en outfit (killen) jag skulle vara nöjd med för resten av livet. På riktigt (möjligtvis minus boots). Dessa plag vore något att köpa upp ett lager av och köra med var dag. Förstås skulle jag skifta allt utom jackan. Möjligt byta boots mod höga snörade kängor eller lättare sneakers som Converse. Vi får se. Jackan/kavajen/the thing är i alla fall ett måste. Låt jakten börja!




Grym reklam!


Har ni sett UNIBETs senaste reklam? Med paret på flygplatsen och mannen rollar orange färg på banden som väskorna kommer på. Den är helt fantastiskt. Det som är mest fantastiskt med det hela är att han såklart blir jagad av vakter... det ser så sjukt roligt ut. Det är få saker jag vill så mycket här i världen som att bli jagad på en flygplats. Reklamen blir inte sämre av att Fibes Oh Fibes gör musiken i klippet.


Grattis HEMMAKVÄLL


HEMMAKVÄLL i Sandviken borde vara lyckliga över att ha mig som kund. Jag hyr alldeles för mycket filmer som jag tusan i mig aldrig återlämnar i tid, hittade nyss filmen Tenderness med Russel Crowe som skulle varit åter för ett helt gäng dagar sedan. Jag blir ruinerad av min egen slöhet medans HEMMAKVÄLL tjänar miljoner på den Såhär tycker jag om stället just nu:

 

 


Copycat again


Scorett må vara eliten av skokedjor inom rikets gränser; bäst personal, flest varumärken, fräschaste butiker och framför allt störst och bäst utbud. Det finns mycket att hylla. Jag är duktig på sådant, har höga tankar om saker och ting, ibland även mig själv. Men vad gör det.
Trots applåder och busvisslingar så gör vi tyvärr det fula snedsteg som så många andra butiker gör. Vi agerar copycat - vi snor helt enkelt designen från någon toppdesigner och gör vår egen version av skorna. Detta låter ju som en dålig sak, men låt mig sätta stopp för vad ni tänker där. Detta är ingen dålig kopia som är framställd i ett nafs eller blänker i konstmaterial - ICKE. Vi har faktiskt inte kopierat rätt av. Dessutom så arbetar vi endast med riktiga material vilket får Skohuset och annat skit att framstå som leksaksbutiker. Den finns i skrivande stund i följande storlekar och färger: 36-41 MARINBLÅ, 36-41 SVART.


(bild bifogas ej)


Varmt välkomna in och kika på denna pärla, det är lika spännande som det låter, so far snyggaste stövletten 2010. Suck on that shoe-aholics!

Vi har öppet:
mån-fre 10-20
lör 10-18
sön 11-18




Just nu

Min mage är mätt som få och lika kall som mitt rum om natten. Kall av mjölk. Magen alltså. Närmare en liter mjölk och två avsnitt av Heroes har jag hunnit med de senaste två timmarna. Kvalitétstid som bara sjutton. På tal om sjutton så tror jag min syster fyller sexton eller femton snart. Inte helt säker såhär i nuläget - för att förbättra på er bild av mig som en tunn,konstig och förvirrad typ så tänker jag inte stanna upp i skrivandet och tänka efter. Mitt rum är verkligen kallt, för kyligt för att det ska gå att somna utan extra täcke och filt. Jag och Angelica tittar lite halv-spontant på resor till Paris eller London öven en helg eller två. Trots att vi nästan är vuxna människor så blir jag orolig över det hela. Det är så mycket att tänka på. Är det lika kallt där som i min mage och mitt rum? Har jag verkligen tillräckligt bra koll på saker och ting för att hinna med rätt plan? Många ting att tänka på. Allt jag vet i nuläget är att jag måste ha ett till glas mjölk och att jag vill trampa runt i marinblå converse på Paris alla gator. Godnatt.


Sjunkande tempo


Jag tror att få klarar av den galna stress som uppstår i mellandagsreans värsta timmar. Vi pratar kö nonstop en miljon människor som vill ha din uppmärksamhet precis hela tiden. Svetten lackar inte bara panna utan bokstavligen glacerar hela din rygg. Pulsen dunkar i takt med slagen av otåliga händer mot kassadisk, midja och ben, tänk er slagen på en riktig stor trumma. Det är svårt att beskriva, så jag sätter punkt för mitt försök nu på en gång.
Hur som helst, så har detta skräckinjagande tempo helt försvunnit. Folk har lika mycket pengar kvar som vi har storlekar. Det är helt jävla insane vad skor som har sålts och inpregnerings-sprayer som krängts. För en vecka sedan existerade varken rast, vila eller andhämtning idag kunde jag knyta alla skosnören i hela butiken... med en kopp kaffe i handen. Jag vet inte vad jag tycker om detta sjunkande tempo, här om dagen var jag fylld av välbehag över det hela, ansåg mig förtjänt av denna lugna tillvaro efter det krig som härjat i butiken sen innan jul. Efter idag har jag helt ändrat uppfattning. Nu vädjar jag till nationen att SKRAPA IHOP CASH OCH GÖR ERA FÖTTER OCH SJÄL(VA) EN TJÄNST.

Friday


Måste bara dela med mig här med av mina härliga livsvanor. Fast inte vanor, för jag brukar inte äta såhär delikat mat. Idag, fredag till ära, förtärs finhackad potatis i form av tärnor samt oxkött. Jag slänger ihop allt i en och samma panna och vips så har jag en fest-måltid. (pytt i panna) Allt får gå ner med exklusiv dryck som San Miguel.

Bjuder på den här roliga bilden sen filmen igår! Trevlig fredag!





Rätt köl 2

 

 


Ändrade planer. Det höll inte mer än en halvtimme. Förviso på rätt köl, men inte ensam. Ikväll tittade jag, Niklas och Alex på Gremlins. Kult så det luktar illa om det! Lika illa som filmen var gjord. Dock var den rolig. Grymt rolig. Mer sånt till folket! Nästan alla, inte för unga, har garanterat sett en glimt av dessa små varelser. Rekomenderas starkt.



Rätt köl

Jag känner mig matt på att konversera. På att skriva. På att göra. Till och med på att tänka. Vill bara försvinna bort en stund för mig själv. Inte för länge. Absolut inte för länge. Jag vill bara andas lite. Jag tror det är ikväll denna andhämtning kommer att ske. Saft, hemlagad mat och en riktigt bra film. Det vore något. Precis som ett hushåll fullt av disk, pizza, läsk, vänner och pizzakille hade varit fantastiskt - det vore någonting det med. Men för ikväll; vill jag vara skitig, ful i håret och laga en-mansportioner. Jag har inte mer meninglöst att dela med mig av, för nu. Det var inget viktigt helt enkelt, påminnelse i form av uppdatering som får mitt samvete på rätt köl och mina fingrar borta från öl.. för ikväll.




Big time miss

Damn! Här om veckan kom jag till Valbo tidigt för att öppna butiken. Möter förutom alldeles för mycket snö och för låg temperatur en massa bilar på parkeringen. Förvirrad och nojjig som jag är så tror jag ju att min klocka går fel så jag missat att öppna butiken i tid... har hänt en gång och det kommer aldrig att hända igen. Dock möter jag som vanligt vid den tiden på morgonen ett tomt köpis. Nästan. Mitt i tystheten och mörkret så hörs kaos. Kaos i form av alldeles för mycket folk på en för liten yta och kläder som slängs åt alla håll. Det är ett underligt ljud och ett sådant som river i kroppen likt krita mot svart tavla. Jag hade precis lagt det ljudet bakom mig då de värsta dagarna av mellan-dags-rean var över. Men icke. Jävla MQ slog igång sin riktiga rea, för alla medlemmar, just den dagen. Det hade kunnat varahelt fantastiskt, minus de små bagatellerna att jag var bakis, pank och på tok för trött för att ens blicka in i butiken. Missade en av årets bästa mellan-dags-reor big time. Det känns skit! Speciellt då jag redan köpt lite för mycket påfyllnad av garderob och annat krafs för riktiga pengar. Hemma i små fina kuvert hittar jag inte bara fina julkort utan även "fejk-pengar" i form av presentkort på butiken i fråga. Skjut mig. Eller nej, men ni förstår.


LEVER

 



Jag lever. Jag blir tjockare och rosigare för varje dag som går. För varje chips som krossas mellan mina gaddar för att sedan sköljas ned med läsk, läsk och åter läsk så fylls min gom och tunga med fler blåsor. Jag är en sån kille som märker av när jag ätit för mycket av det "goda", eller egentligen bara när det har förtärts för mycket av samma/lika snask. Min kropp har sagt ifrån i flera dagar nu, min mage och mun skriker att det får vara nog med chips, läsk, godis och fet mat. Mitt sinne skriker med hungrig och gäll stämma efter mer sådant. Det varken hjälper eller går att hålla för öronen, mina händer öppnar bara en ny påse "chäps" och jag är inte vig nog att ha fötterna i öronhöjd. Det är en jävla massa skrik häromkring, sist skriker min plånbok - dessvärre har jag noll respekt för den. Är huvudet dumt får kroppen lida... eller nåt.

Inte heller blir jag tjock. Jag träffade min kära mamma för ett par dagar sen, dvs mitt i perioden då jag inte har lagat egen mat sen julafton, hon sa att jag såg tunn ut. Det värmer... inte ett dugg. Jag borde vara allt annat än tunn. Men jag hör väl till de få som inte tar på mig några kilon, snarare tappar trots att jag snart kan ta skydd från regnet under närmaste tvättlina. Jag blir inte tjock och rosig, det var en lögn. Jag blir finnig och får en och annan blåsa i munnen av att bara äta fel och för mycket av det. Men vad fan är det att klaga över.


RSS 2.0