Den bästa veckan i våra liv - update # 3

Ikväll eldar vi brasa hemma hos Daniel Vigh. Till vin, brie och kex spelar vi sällskapsspel. Inte tvärtom. Till vinet... håller tummarna för att vi håller lite på kranen ikväll!

Den bästa veckan i våra liv - update # 2

Denna vecka har varit riktigt blöt so far, självklart pekar jag inte ut regnet och åskan som bovar. De riktiga rackarna är billigt bubbel, för många rundor kalla och alldeles för lite tid mellan tal och diverse toast. I onsdags firade vi Alex som fyllde tjugo. I present fick han kärlek, tänger, Wii-tillbehör och en klocka. Det är han värd, kunde jag så skulle jag själv ge allt gånger tusen. Fast, killen må ha armar, men tusen klockor är lite mycket. Till och med för världens bästa kille!
Än en gång, grattis Alex!

Den bästa veckan i våra liv - update # 1

Egentligen är det fel att uppmuntra till något muntert just denna vecka. Min gode vän Olli gick och blev en riktig man och flyttade till Boden av alla hårda platser i vårt land. Riktigt stora kliv som lämnar tomma fotspår i mitt hjärta. Innan mannen i fråga ens burit en sin första kartong saknar jag min arma finne.
En god vän lämnar mig i trista Sandviken. En annan håller på att bli tokig över vart han ska ta ta vägen i höst. Alex, mannen i mitt liv, har fyllt vuxen. Daniels dyra jeans är numera gröna och alla våra inre organ har fått sig ett riktigt slag under bältet av den alltid segrande ringmästaren alkoholen.
Eftersom jag ibland inte är det minsta unik så börjar jag precis som vi alla gör; med det negativa.
Förutom ovanstående krafs så hänger jag inte läpp. Goda vänner på besök, nya spännande människor upptäckta över sallad och kaffe. Jag har lyckats fylla år tre gånger nu i sommar, varav två denna vecka. Håller fast vid att denna vecka är den bästa i våra liv. Inte i allas. Inte i mitt... men ändå lite. Som så många gånger är kluvet rätt ord på rätt plats i mitt tänkande.

Den bästa veckan i våra liv

Jag försöker intala mig det. Försöker att intala mig att denna sista vecka av ledighet ska bli något alldeles extra, med mina alldeles extra speciella vänner omkring mig. Lön i fickan. Uppehåll i regnrusket. Slutet på en månad proppad med bra biopremiärer. Det är riktigt bra uppbäddat för något grymt. Håller tummarna och försöker intala mig själv att det inte är fel att sätta upp dessa tagar på den högsta pedistal vår värld har skådat...

!

Fylla år två gånger per år

Min gode vän Olli är inte bara snygg, snäll och händig - han är även slug. I honom bor en massa rackartyg som ibland måste få utlopp. Här om dagen, närmare bestämt den 26:e, fick han för sig att våldta mig på min absoluta favorit-sida facebook. När jag lagt ifrån mig telefonen, med sidan uppe, tog han chansen att fixa och trixas lite på min profil, bland annat så ändrade han mitt födelsedatum. Så med andra ord så ordnade denna finurliga herre att jag fick bli firad två gånger i år. I alla fall på facebook. Tack mannen!

"snygg-öl"

En riktig "snygg-öl"!

Canvas?

Min gode vän Olli pratar alldeles för gott om ett par canvas-tavlor han beställt till hans nya lya. Det lockar mig något fruktansvärt att beställa en förstoring av ett fint kort, i svart-vitt, av bilden nedan. Den är från herraftonen jag, Alex och Daniel höll i för ett par helger sen.
Lite maffia över det hela? Lite awsomeness över det hela? Lite jävligt snygga killar över det hela...?

Det har varit en dag...

Idag korkade jag upp vid klockan tre på eftermiddagen. Jag var på fullaste allvar berusad när jag beställde mat på Jensas Pizzeria i Sandviken, då var klockan inte ens fyra. Det är något jag skäms för. Känner mig hemsk då jag beställer mat av den otroligt söta tjejen i kassan och luktar som en alkis. Det känns skit rent ut sagt, jag menar - sist jag pratade med henne försökte jag köpa restaurangens frysbox, det är ju som serverat för en dejt över en kopp kaffe, eller? Nu är den lilla skvätten koffein kastad till duvorna, precis som det härliga samtalet vi aldrig haft (eller kommer att ha)... det har varit en lång dag. Det har varit en berusad dag. Det har varit en dag utan ände, knappt. Men nu är slutet här. Jag har hunnit umgåtts med coola människor, massor av vin och firat Kärstin som fyllt hela tjugo år. Jag är nöjd.
Godnatt.

Gamla takter ger tandavtryck

Det är lite lusigt att en del takter från de tidiga åren av mitt liv fortfarande biter sig fast, så pass att jag får djupa tandavtryck längst hela kroppen. Som att varje kväll känna suget av en nattmacka och mjölk. Helst Skogaholms sockriga limpa med bredbar pastej, till det ett stort glas kall mjölk - riktigt fint! Detta sitter i från alla de miljoner gånger jag och Sebastian Mattsson umgåtts som knattar. Eller rättare sagt; efter allt gånger vi lekt. För i tiden lekte barn med varandra, idag umgås vi via facebook och över alkohol... det var bättre förr, helt enkelt. Varje natt åt vi nattmacka, ståendes i kalsonger i ett mörkt kök viskandes. Jag ville alltid ha oboy men var för artig för att fråga, då min käre vän inte drack denna dryck för ofta på grund av sin diabetes. Sebbe kände (känner) mig allt för väl, så han ställde helt enkelt fram chockladdrycken åt mig.
Idag ses vi alldeles för sällan, avståndet mellan Gävle - Stockholm är för långt för hastiga visiter, arbete sätter käppar i hjulen för spontana helg-besök. Det är hög tid att vi snart ses över en nattmacka.
Ikväll var mitt brödförråd slut, så jag prövade mig på en ny variant - nattgröt. Tråkigt nog lyser mjölken upp min kyl med sin frånvaro, så nu står den fibriga gröten på bänken och bara ser jävligt äcklig ut... oerhört dålig kombo att inte kombinera med mjölk. Ett besök till affären imorgon kommer att resultera i följande - adjö nya varianter och hej gamla takter.

Bra jobbat med gråten i halsgropen

Jag har klagat så mycket på sistone över stress, märkande och alldeles för tidiga alarm, för att ha med i beräkningarna att jag faktiskt är ledig en hel vecka från och idag. S-k-ö-n-t stavas det. SKÖNT! Har mitt i all övertid missat en veckas sparad semester, det är bra jobbat. Lite för bra jobbat John!
Om nu min käre vän tar beslutet att fly till Götet till hösten och ett antal år framöver, så kommer denna vecka spenderas med två av de viktigaste människorna på jorden. Det kommer hängas lite överallt, kors och tvärs. Med och utan en öl i vänster hand och rödtjut i höger. Alltsammans med gråten i halsgropen. Favorit i repris av skolavslutningen årskurs nio tro? (Känns s-k-ö-n-t att det var för så längesen att kameror då inte sett dagens ljus).

Pilla

Känslan av att med eggen av en kniv försiktigt sticka i det lilla kött som gömmer sig under nageln är så hemsk att jag grinar lite. Förstår ni hur jag menar? Att verkligen skära sig själv under nageln... om och om igen. Det är precis vad jag och mina kollegor har gjort i fyra dagar nu. Bytt etiketter på säkert fem tusen skor (jag vet, oh my fucking god). Pillat bort - stuckit sig under nageln - pillat fram ny etikett - stuckit sig under nageln. Samma procedur på ett led av skor som saknar ände. Jag blöder under mina naglar och smärtan att slå på tangenterna är olidlig. Slutar med detta trams på en gång och ber om att fingrarna läker till imorgon!

Reklam utan slut

Det känns som att det finns människor som ser mig som en reklam för Scorett utan slut. Visst ligger det sanning i det. Tar varje chans i akt att synas lite, höras lite och vara lite ivägen för ert fumlande fram i er vardag. Allt för att ni ska lockas att göra er själva en tjänst och uppgradera kärrorna till era fötter... ungefär såhär, läs ovan, uppfattar ni nog mig. Det gör jag med. Det är som en sjukdom. Läkaren säger att det handlar om kärlek, en livlig dans i magen som saknar bot, fast ändå inte sån där man har till flickor. Eller pojkar för den delen. Utan en kärlek till arbetet, det är en sällsynt sådan. Bara de mest trogna och coolaste anställda har denna låga inom sig. Jag brinner för mina arbetsplatser på ett nästan löjligt sätt. Fast det klart, de är inte heller vilka som helst!
Känner mig överlöjlig. Måste ha semester, dessa dagar onanerar jag nästan till skor...

Chefen

Det är coolt att vara chef, går inte att krypa under stolen med. Glider runt i dyra skjortor och välputsade finskor. Mina kollegor kallar på mig vid såväl problem som vid frågan om hjälp. Jag har förstås inte alla svaren, kan inte heller lösa alla problematiska kvitton eller kundfrågor... med ansvaret vilande på mina axlar tar jag steget längre än att bara göra mitt bästa. Att vara chef ger mig en pytteliten skopa respekt, i alla fall vill jag tro det, samtidigt som det ger mig en hel skottkära förpliktelser, som att att butiken ska gå utan käppar i hjulen framåt. Se bara denna vecka, då jag jobbat över nästan tolv timmar (i räkningen en struken ledig dag). Så mycket att göra. Så mycket kunder. Så lite tid... och det är inte ens lön än!

Egentligen är jag inte chef. Utan bara ansvarig medans chefen är på semester. Men hur kul är det att ragga på krogen med "jag är ansvarig när chefen är på semester", fungerar ju inte alls! Hörs eller syns vi så kommer jag säga att jag är chef under sommaren, säg inte emot för då ringer jag på vakten!


Om jag dör

Kan inte med ord beskriva hur vackert slutet på tv-serien LOST är. Det går inte. Tänker inte ens försöka.
Hoppas. Hoppas. Hoppas innerligt att det inte är tvunget att ha sett hela serien för att bli tagen av följande klipp. Det är värt några minuter av din, min och vår tid. Sitt ned och bara vila själen till något fantastiskt... visserligen får tonerna mig ibland att tänka på isbjörnar och mystiska luckor på en öde ö. Oftast får den mig att tänka på allt sorgligt som i världens finns. Då och då får den mig att se allt vackert jag sett i mina dagar.
Om jag dör så spela detta på min begravning (med betoning på "om jag dör").

Hjärnkontoret

Jag lugnar mig själv med att intala mig att vi alla är lika. På de flesta plan. Framför allt på översta våningen, sista stoppet med hissen. På den spegelblanka panel-tavlan av mässing i skrivstil står: Plan 47 - Hjärnkontoret. Här har vi alla nästan samma förutsättningar, i alla fall från start.
Det rör sig alla gånger lika många tankar i era huvuden som i mitt. Möjligt inte på samma spår, samtidigt eller alls samma. De finns där, precis som alla dessa finns i mig dagligen. 

Är du lika nyfiken på mig som jag på dig?
Är du lika vacker utan kläder?
Varför sa jag det där?
Andas jag för högt, för lågt,eller överhuvudtaget?
Vart är nycklarna?
Glömde jag vrida av plattan hemma?
Allt jag har på mig just nu är obekvämt.
Mitt hår ser ut som skit.
Varför är jag inte lika välbyggd som han?
Skönt att vara smal.
Borde jag raka mig oftare?
Jag saknar min hund.
När pratade jag med min syster senast?
Visst är koden till larmet ******... eller var det ******?
Det suger att vara smal.
Har folk ingen stil?
Jag har ingen stil.
Allt jag vill är att sätta mig ner, och aldrig resa mig upp.
Är jag på rätt arbetsplats?
Måste lära mig knyta fluga.
Grymt nöjd med hur jag bor!
Vill springa tills tills mina fötter blöder.
Håkan Hellström är det bästa jag hört.
Älskar söta drinkar!
Varför spelar jag inte fotboll som jag tycker så mycket om?
Har aldrig varit så snygg i håret som nu.
Jag vill hitta mitt livs kärlek och gifta mig nu på en gång.
Kan mörda för en cigg.
Bättre att lägga i en sula utan att fråga eller visa och sen fråga?
Vill flytta långt, långt bort!
Borde umgås mer med min familj.
När vattnade jag blommorna sist?
Skägg eller inte skägg?
Jag är dålig på att hålla i pengar.
En pizza ikväll?
Jag vill ha en balkong.
Varför släppte jag henne?
Att vara singel äger!
Jag saknar min pappa.
Borde dra ner på utematen.
Plugga eller jobba?
Jag hade kunnat pluggat i USA just nu.
Tapetsera om sovrummet?
Du förstörde allt.
Jag förstörde allt.
Är lycklig.
Och så många fler. Det finns ingen hejd!

Lite grann åt helvete

Ibland går saker och ting lite grann åt helvete. Inte som jag tänkt mig. Inte som jag planerat. Eller för den delen likt min vilja. Det är mycket i mitt än så längre korta liv som har, likt att skära sig på papper, gått lite grann åt helvete. Allt från obetydliga småbagateller till större livsavgörande val som lett till vändningar, stopp och nya starter. Oftast är de misstag som jag själv står till svars för, ibland inte. Saker jag inte borde sagt. Tankar jag inte borde tänkt. Strunt jag inte borde gjort, eller som jag verkligen borde gjort... listan är lång. Hundra tusen sidor, men ändå inte tillräckligt dramatisk för att vara värd att skriva tunga noveller om. Röka, dricka och spåra över. Fast ändå nog jobbig för att ibland känna att hela min tillvaro känns jobbig.
Så känner jag inte just nu. Ikväll mår jag bra. Vilket jag gjorde igår och i helgen med! Troligtvis även imorgon bär mitt ansikte ett äkta leende. Men en dag kommer agen då jag är arg på allt och alla. Vartenda försiktigt andetag du, du och du tagit som gjort mig till den jag är idag. Kanske kväver jag er, kanske kväver jag mig själv. Den som lever får se, eller vad man säger...
Djupt som Hedåsbadet!

Just nu: regndansen

Just nu: regndansen i mitt vardagsrum. Gör helt rätt med fötterna, höfterna och resten av överkroppen, jag är magisk på det här. Mina rörelser är lika magiska som dansen i sig. Med hela min kropp ber jag gudarna att skänka mig regn. SKÄNK MIG REGN. Önskar innerligt att det ska ösa ner precis hela veckan ut, förutom onsdag då jag är ledig, så att siffrorna går upp lite igen. Visst, sneakers i tyg och allt vad gladiator heter säljer säljer så mycket att jag tror mina kunder fått solsting och glömt bort att de redan inhandlat dessa. Men vad gäller resten, våra fina stövlar, boots och annat som hör sommarkvällar och framför allt höstkanten till står och blir dammiga. Kom igen nu shoelovers! Våga vara först! Imorgon ska jag jobba i boots och visa vart skåpet ska stå.

Upptagen cool kille

Anser mig inte längre ha tid med bloggande eller att läsa bloggar längre för den delen. Det känns trist. Inte lite trist heller. Jag lägger den lilla tid jag har till övers på annat viktigt, till största del på facebook (såklart), vin och att umgås med vänner. Sen får jag inte glömma att många timmar går åt att skjuta fram saker och ting, sånt som disk, tvätt och matlagning. Jag är så jävla cool att min mage fylls med utemat och min garderob fylls med onödiga nya plagg... grymt cool och upptagen kille. 

På tal om cool, jag hoppas ni har koll på att jag större delen av sommaren är butiksansvarig på Scorett i Valbo? Det är en riktig penisförlängare! Bara så ni vet. Sen är jag som tidigare en snäll, varm och gosik kille som gillar solnedgångar och tjejiga drinkar. Välkommen in!






 


 


RSS 2.0